Részletek
A Cafe Frei kávé különleges pörkölése
Ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de most már az amerikaiak is szeretik. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.
Hogyan készítsünk belőle otthon vanília ízű kávét?
Alapszabály, hogy otthoni kávénkban csak a meleg tej kelti életre a vanília ízeit. Ezért legalább egyharmad adagnyi tej kell kétharmadnyi kávéhoz, de lehet az arány fele-fele is, kis édesítéssel.
Barna cukorral a legfinomabb.
Összetevők:
Pörkölt arabica szemes kávé 97%,
Vanília, fahéj és szerecsendió aroma 2%
125g
Tartsa mindig lezárva, fénytől védve, lehetőség szerint hűvös helyen, de sosem a hűtőben!