Részletek
Mogyoró ízesítésű 100% arabica pörkölt szemes kávé.
Pörkölés után sűrű mogyorófőzetbe forgatott olasz kávékülönlegesség.
Magyarországon egyedülálló módon, házi, manufakturális körülmények között, "langyos" pörköléssel nyitjuk meg a közép-amerikai arabica
kávé pórusait.
Egy napot pihentetjük, és utána a kávészemeket kis adagokban beleforgatjuk a Róma közelében, Viterbo tartományban érlelt mogyoró
sűrű főzetébe, hogy a kávészemek nyitott pórusai szivacsként magukba szívják az illatos aromákat.
Hogyan készítsünk belőle mogyorókávét?
A titok és egyben alapszabály, hogy otthoni kávénkban csak az édesített, meleg tej kelti életre a mogyoró illatát és ízeit.
Ezért legalább egyharmad adagnyi tej kell kétharmadnyi kávéhoz, de lehet az arány fele-fele is, kis édesítéssel.
Barna cukorral vagy mézzel a legfinomabb.
A kávét főzhetjük bárhogyan, de nem ajánlot nagynyomású espresso gép használata, mert az tönkreteheti a kávépórusokba zárt mogyoró aromáit.
Összetevők:
Pörkölt arabica szemes kávé 97%,
Természetes és természetazonos mogyoró aroma 3%
125g