TOP termékek

Üdvözlünk hulladékmentes webshopunkban! 

Jó böngészést! 

Barbi és Balázs

Csökkentett Szénhidrát-tartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes)

Csökkentett Szénhidrát-tartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes)
Csökkentett Szénhidrát-tartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes)
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.
Bővebben
Raktáron :  2 db
2 890 Ft
Részletek
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.

Összetevők: Tápiókakeményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).


Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):

200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
4 g Szafi Fitt himalaya só
35 g frissen facsart citromlé
20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj
4 db M-es tojás
75 g meleg víz (de nem forró!)
ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük
kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz
Elkészítés:

A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).

Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)

Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.

Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).

5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő 200 fokon 40 percre rövidül.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.


Átlagos tápérték

100 g lisztkeverékben:

1 db zsemlében (68 gramm)*

Energia:

1281 kJ (306 kcal)

750 kJ (180 kcal)

zsír:

2 g

7,7 g

- amelyből telített zsírsavak:

0,7 g

5,6 g

szénhidrát:

48,2 g

17,2 g

- amelyből cukrok:

1,4 g

0,6 g

rost:

30,4 g

10,7 g

fehérje:

8,4 g

5,2 g

só:

0,02 g

0,6 g

*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék rostban gazdag. 100 g lisztkeverék energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia,1 db készre sütött zsemle (68 g) energiatartalmából 90 kJ / 21 kcal energia származik élelmi rostokból.

A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Tárolás: száraz, hűvös helyen!

Kiszerelés: 500 g
Adatok
Cikkszám
264