Tartalmaz:mango222
A, B1, B2, C, E vitaminok, kálium, magnézium, kalcium, foszfor, nátrium, vas.
Miért jó?
Élelmi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban nagyon gazdag.
Jótékony hatással van a szívre, segíti a vérképzést, óvja a bőrt, védi a szervezetet a káros szabad gyököktől, antibakteriális, immunerősítő, antioxidáns és vízhajtó hatású, méregtelenít,és kiválóan gyógyítja a gyulladásokat.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét, a benne található enzim védi a gyomrot, rosttartalma pedig segíti az emésztést, és felgyorsítja az anyagcserét.
Gazdag béta-karotinban, ami jótékony hatással van a szívre, csökkenti a vér koleszterin szintjét, valamint minimalizálja néhány rákos megbetegedés kockázatát.
Vigyázat:
A mangó allergént tartalmaz, arra érzékenyeknél főként bőrkiütés és nyálkahártya duzzanat formájában jelentkezhet!
Felhasználási ötletek:
Nagyon finom csemege nassolni is, és mivel hozzáadott cukrot nem tartalmaz, még egészségesebb mint a cukrozott változata.
Használhatjuk még süteménybe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe, joghurtba is, de készíthetünk belőle mártásokat és szószokat is.
Bővebben