Részletek
Összetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, teljes tojáslé, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, ivóvíz, kókuszliszt, batátaliszt.
Nyomokban zellert, mustármagot, dióféléket és szulfitokat tartalmazhat.
Átlagos tápérték
100 g száraztésztában
100 g kifőtt tésztában*
Energia
1359 kJ / 326 kcal
453 kJ / 109 kcal
Zsír
6,4 g
2,1 g
amelyből telített zsírsavak
2,3 g
0,8 g
Szénhidrát
39 g
13 g
amelyből cukrok
1,2 g
0,4 g
Rost
34 g
11 g
Fehérje
11 g
3,7 g
Só
0,20 g
0,07 g
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
*Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 8-10 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nettó tömeg: 200 g