TOP termékek

Üdvözlünk hulladékmentes webshopunkban! 

Jó böngészést! 

Barbi és Balázs

Zabpehely

Zabpehely
Zabpehely
Tartalmaz:
B, E vitamin, cink, kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, szelén.

Miért jó?

A zabpehely rendszeres fogyasztása rendkívül jó hatással van az egészségünk megőrzésére, érdemes beépíteni a mindennapi használatba. Tehetjük ezt nagy és apró szemű zabpehelyként, de zabpehelylisztként is, kiválóan alkalmasak a kevésbé egészséges ételösszetevők kiváltására, helyettesítésére.

Nagyon sok ásványi anyagot, vitamint továbbá antioxidánsokat tartalmaz, sőt kiváló vasforrásnak is számít. Emellett fehérje tartalma is kiemelkedőnek számít, ha növényi viszonylatban nézzük.

A testsúly kordában tartása nem elhanyagolható szempont a zabpehely fogyasztása során, glikémiás indexe alacsony, felszívódása lassan történik, így nem emeli meg jelentősen a vércukorszintünket. Olyan víz oldékony rostanyagok is megtalálhatók benne, amelyek jelentős mennyiségű vizet tudnak megkötni, ennek , és magas rosttartalmának is köszönhetően emésztést serkentő hatással bír, továbbá a teltségérzet kialakulása is hamarabb jön el , és jóval tovább is tart, mint sok más étel esetében.

Alacsony GI-je miatt cukorbetegek számára is ajánlott, különösen jól stabilizálja a vércukorszintet. A főtt zabpehely még alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a korábban is említett vízoldékony rostokat. Ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glükóz csak lassan jusson a véráramba.

A zabpehely rendszeres fogyasztása -különösen alacsony zsírtartalmú étrenddel kombinálva- rendkívül jó hatással van a koleszterinszintre, a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is jelentősen csökkenheti.

A rák megelőzését is elősegíti, oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak
toxicitását, és méreganyagoktól szabadítják meg a szervezetet.

Fogyasztása jó hatással van még a hajra és a bőrre, javítja a csontok általános állapotát is. Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert , segít a kimerültség és fokozott stressz esetén is. Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket, természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni.
Bővebben
1 190 Ft
Részletek
Felhasználása:

A zabpelyhes levesek, főzelékek, sütemények, müzlik lényege, hogy zabpehellyel helyettesíthetünk/kiválthatunk kevésbé egészséges ételösszetevőket, ettől rostdúsabb, táplálóbb, egészségesebb élelmet kapunk.

Készíthetünk fasírtot: egy kicsit tejbe áztatva, kinyomkodva helyettesíthetjük vele a zsemlét.

Panírozhatunk vele, és még ropogósabb is lesz tőle a hús és a zöldségek bundája.

Sűríthetünk vele leveseket és főzelékeket, ha a hagyományos rántás, de még a habarás helyett is adunk az ételekhez két-három evőkanállal, ezzel még a rosttartalmat is növeljük.

Sok fajta süteménynél is jól helyettesíthetjük vele a lisztet, sokat teszünk vele az egészségünkért.

Ha friss, lédúsabb gyümölccsel készítünk édességet, süteményt, érdemes szintén pár kanállal hozzátenni az előírt alapanyagokhoz, mert a zabpehely nagyon jól magába szívja a gyümölcs nedvességet, ezáltal jobb lesz az állag.

A zabpehely szétválasztó tulajdonággal is bír, nem engedi, hogy leégjen, letapadjon az étel. Szinte bármilyen fogáshoz, akár még a reggeli tojásrántottánkhoz is hozzácsaphatunk egy-két evőkanállal.

A zabpehelyből készült lisztet is bármilyen típusú liszt helyett használhatjuk, sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet.

Készíthetünk belőle olyan innivalót, amit laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

A zabpelyhet külsőleg is használhatjuk: borogatásként enyhíti a viszketést, pakolásként gyógyítja és szépíti az arcbőrt.


Kimérős termék: CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES!

A feltüntetett ár 1 kg-ra (100 dkg) vonatkozik! Minimum rendelési mennyiség 10 dkg (100 g).

Ha saját tárolóban szeretnéd hazavinni, akkor természetesen nem számítunk fel plusz költséget.
A papír csomagolás ára 25 Ft.
Adatok
Cikkszám
2136