Részletek
Felhasználása:
A zabpelyhes levesek, főzelékek, sütemények, müzlik lényege, hogy zabpehellyel helyettesíthetünk/kiválthatunk kevésbé egészséges ételösszetevőket, ettől rostdúsabb, táplálóbb, egészségesebb élelmet kapunk.
Készíthetünk fasírtot: egy kicsit tejbe áztatva, kinyomkodva helyettesíthetjük vele a zsemlét.
Panírozhatunk vele, és még ropogósabb is lesz tőle a hús és a zöldségek bundája.
Sűríthetünk vele leveseket és főzelékeket, ha a hagyományos rántás, de még a habarás helyett is adunk az ételekhez két-három evőkanállal, ezzel még a rosttartalmat is növeljük.
Sok fajta süteménynél is jól helyettesíthetjük vele a lisztet, sokat teszünk vele az egészségünkért.
Ha friss, lédúsabb gyümölccsel készítünk édességet, süteményt, érdemes szintén pár kanállal hozzátenni az előírt alapanyagokhoz, mert a zabpehely nagyon jól magába szívja a gyümölcs nedvességet, ezáltal jobb lesz az állag.
A zabpehely szétválasztó tulajdonággal is bír, nem engedi, hogy leégjen, letapadjon az étel. Szinte bármilyen fogáshoz, akár még a reggeli tojásrántottánkhoz is hozzácsaphatunk egy-két evőkanállal.
A zabpehelyből készült lisztet is bármilyen típusú liszt helyett használhatjuk, sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet.
Készíthetünk belőle olyan innivalót, amit laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
A zabpelyhet külsőleg is használhatjuk: borogatásként enyhíti a viszketést, pakolásként gyógyítja és szépíti az arcbőrt.
Kimérős termék: CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES!
A feltüntetett ár 1 kg-ra (100 dkg) vonatkozik! Minimum rendelési mennyiség 10 dkg (100 g).
Ha saját tárolóban szeretnéd hazavinni, akkor természetesen nem számítunk fel plusz költséget.
A papír csomagolás ára 25 Ft.